יחסי הגומלין בין תעשיית התרופות לבין קהילת הרופאים היו והינם מקור לא אכזב של ביקורת קטלנית. חברות התרופות תורמות הון עתק לפיתוח הרפואה בעולם ובארץ אך במקביל מנסות "לעצב" את המידע הרפואי בצורה שתשרת את האינטרסים שלהן ובמקביל גם מנסות להשפיע על "ההתנהגות המרשמית" של הרופאים כך שיירשמו עוד ועוד מהתרופות הייחודיות שלהן. בהרצאה נתייחס לניגוד העניינים המובנה הזה ועל הדרכים להתמודד עמו.
המלחמה בסמים הקלים נכשלה. למרות מאות מיליארדים של דולרים המושקעים במלחמה זו הנצחון לא נראה ברקע. העצרת הכללית של האו"ם הכריזה זה מכבר כי מוטב למדינות העולם לשקול מחדש את עמדתן בעניין זה. ישראל עוברת מהפך חברתי מהיר בו נכנס הקנביס "הרפואי" לארץ בדלת האחורית של הרפואה אך הוא זולג לכל כיוון ואף הפך נושא מרכזי בבחירות הנוכחיות לכנסת. בהרצאה ננסה לענות האם ישראל מתקרבת לסוף "עונת היובש" של הקנביס ולאן תוביל אותנו דרך זו.?
שבועת היפוקרטס מחייבת את הרופא לעשות "הכל" למען החולה שלו אך בתרבות הכלכלית הנוהגת כיום זו משימה בלתי אפשרית. טובת הפרט עלולה להידחות בשל טובת הכלל כאשר שיקולים כלכליים נכפים על הרופאים ומכתיבים את התנהגותם המקצועית. כיצד ישמר הרופא את נאמנותו לחולה ואת זהותו המקצועית בעידן של אינטרסים מתנגשים? על כך תינתן התשובה במהלך ההרצאה.