טל גרנות
קורות חיים
טל גרנות סוציולוגית ואשת תקשורת שמציעה נקודת מבט פמיניסטית בנושאים שונים בעלי משמעות בחיי היומיום. גרנות הקימה את עמותת "המכללה" – בית ספר חברתי למען שורדות זנות.
מאז שטל גרנות זוכרת את עצמה, תשומת ליבה הייתה נתונה תמיד לאופן שבו מנגנונים פועלים ומחלישים כאלו שקיבלו קלפים לא ממש מוצלחים וממוקמים בנקודות החלשות יותר על רצף הכוח. תמיד היא התעניינה, חקרה ולמדה על הנושא ומגיל צעיר גילתה מעורבות חברתית והתנדבה בארגונים שונים שנותנים מענה לליקויים בצורת חוקים ונורמות שמקשים ל-א/נשים רבים את החיים: מעון לנשים מוכות, ארגון "משפחה חדשה" ובית מחסה לצעירים ולצעירות "בית אלי", "הופכות את היוצרות" ובמרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בתל אביב.
המסלול האקדמי הווה שילוב למה שבער בגרנות ולאופן שבו רצתה לפעול ולהשמיע את קולה: סוציולוגיה באוניברסיטת תל אביב ולימודי תקשורת בבית הספר "כותרת", מאוחר יותר היא השלימה את לימודי התואר השני במגדר וסיימה עם מלגת הצטיינות.
בתום הלימודים טל גרנות השתלבה לעבודה בתכנית "ערב חדש" בטלוויזיה החינוכית ולאחר מכן עברה לעבוד בערוץ 10, שם הייתה תחקירנית בתכניות "לונדון את קירשנבאום", "שישי עם שלח ודרוקר" ולאחר מכן בתכנית "המקור". גרנות בחרה לעבוד במערכות של תכניות שלא חוששות להביע עמדה נחרצת ולהציע נקודת מבט שונה בנושאים מגוונים וחשובים: איכות סביבה, זכויות אדם, שחיתות, רווחה, בריאות, תרבות (גבוהה ופופולרית כאחד), ועוד. לאחר כמה שנים אינטנסיביות, מרתקות ומאתגרות, גרנות החליטה להעלות הילוך במעורבות החברתית ולכתוב טורים באינטרנט ("און לייף", "מאקו") ולשאת הרצאות לצד הקמה של "המכללה" – בית ספר חברתי למען שורדות זנות.
הרצאות מבוקשות
- שינוי חברתי ואני
- מה בין קארי בראדשו ומאמא עוף?
- אל תקרא לי מותק
- מ Mad Man ל Mad women - פרסום ושיווק בעידן המודרני
בהרצאה תספר על מה שהספיקה ללמוד ולהכיר על הזנות בישראל, על הקשיים העומדים בפני נשים המבקשות לצאת מהזנות ועל מודל הפעולה שגילתה שעובד וגם על הדרך, ההתלהבות והקשיים בהקמת מיזם חברתי שהוא כל כולו הוקם באהבה ומהלב.
בהרצאה נבחנות זירות המדיה קולנוע, תקשורת ופרסום תוך הבאת דוגמאות עדכניות ומרתקות ביחס לאופן בו מוצגות בו נשים (אם בכלל). אני שואפת להעניק לשומעות ולשומעים פילטר דרכו ניתן להבין מהן הנורמות המועברות לצופות ולצופים ביחס לנשים, אילו ייצוג הן מקבלות, מה הן נדרשות לעבור בשביל להתברג באותן מדיות ומהו המחיר על חריגה מהגבולות שמוקצים להן.
אנו חיות וחיים בעידן בו לנשים בעולם המערבי ישנן זכויות רבות שלא היו בעבר ושנשים בחלקים אחרים של העולם לא זוכות להן: לנהוג, ללמוד, להנהיג ולנהל. אך אי השוויון ממשיך לתת את חותמו ברבד משמעותי, יומיומי וכמעט בלתי מובחן: השפה. בהרצאה תבחן השפה, מקורותיה, השימושים השונים שלה בחוק, בסלנג, ואף בקללות בהקשר המגדרי. בנוסף לכך תוצג אלטרנטיבה לשימוש הוגן יותר בעברית (בדיבור?)
בשנים האחרונות חברות רבות בארה"ב גנזו קמפיינים מעט אחרי שעלו בשל היותם סקסיסטיים וגם במחוזותינו ישנן יותר ויותר דוגמאות מסוג זה. בעולם הפוליטיקלי קורקט של היום כבר צריך לשים לב לא להסתכן ולפגוע ברגשות אוכלוסיות שונות, משום שמוטיבים פוגעניים נוטים להיחקק בזיכרון הצרכני. קמפיינים כאלו יכולים לעורר בערה ובאז בטווח הקצר, אך לאורך זמן האפקטיביות שלהם בשל תכנים שמכילים מסרים שליליים כלפי נשים. בהרצאה תוצג סקירה על המוטיבים המרכזיים הנוגעים לאופן בו נתפסים גברים ונשים ויוצגו דוגמאות של זן חדש של פרסום שחורג מהנורמה ומושך תשומת לב במובן ההוגן של המילה.
למה להזמין הרצאה של טל גרנות
בהרצאותיה, גרנות מעניקה נקודת מבט שונה על האופן שבו אנו נוהגים לתפוס גברים ונשים בזירות שונות; בשפה, בקולנוע, בפרסומות ואף בתרבות הפופולרית. תוך שימוש בדוגמאות מהשפע התרבותי בו אנו חיות וחיים, גרנות מלמדת לפתח ראיה ביקורתית כלפי ייצוג לא הוגן של נשים, שכצרכנים וצרכניות, הפכנו עיוורים לגביו כשלמעשה לא צריך לקבל אותו. מן העבר השני, ככל שהמודעות עולה והקול השוויוני הולך ומתגבר, גרנות מצאה שיש ביקוש גדול בקרב עסקים לאמץ צורת ביטוי נכונה שלא תעורר הדים לא רצויים ותפנה בצורה נכונה אל כלל קהלי היעד. העובדה כי גרנות מגיעה משני קצוות מנוגדים – התקשורת אל מול השטח והאקדמיה מעניקה לה פרספקטיבה רחבה ומאוזנת עשירה בנתוני מחקר מחד, ודוגמאות עדכניות מהמציאות מאידך.
מרצים שאולי יעניינו אותך