סקירת הסוגיות המהותיות באזורנו ודיון בהקשרים שבין האיומים, מרכיבי קהילת המודיעין הישראלית, האדם במודיעין ואתגרי הטכנולוגיה המתפתחת. נציץ גם בביטויים למודיעין בתנ"ך… מהו "סוד" בעת הזאת? הנותרו "סודות" וכיצד יתמודד המודיעין עם "תעלומות"? מקומו של המודיעין בביטחון הלאומי בישראל, יידון בהרחבה בלוויית שלל דוגמאות. כיצד אוספים מידע?
כיצד מעריכים ומעבדים אותו? מהם "מקורות" מודיעין וכיצד מגייסים אותם – "מרגל" מהו? יחסי הגומלין של המודיעין עם הקברניט, המדיני והצבאי. בהרצאה התייחסות לשורת מקרי-מבחן בהיסטוריה, מהם צריך וניתן ללמוד: אתגר ההתרעה מפני מלחמה וכשלי-התרעה; ההתמודדות עם אויב שאינו מדינתי ואיומי הטרור; 'הטלטלה האזורית'… ועוד.
האינתיפאדה השנייה פרצה מספר חודשים אחרי שמונה רון כתרי בידי הרמטכ"ל מופז לתפקיד דובר צה"ל, והתעצמה מאד. מאפייני ההתקוממות העממית שהפכו אלימים, עד לפיגועי הטרור ההמוניים הציבו אתגרים מורכבים חדשים, במערכה הצבאית כמו-גם בחזית ההסברה, בישראל פנימה ובמישור הבינלאומי.
הסברה ודוברות במציאות של מחלוקות פוליטיות ושסעים פוליטיים מבית; דוברות בלחימה א-סימטרית, תוך שרטוט קווים לדמותה; מושגי-יסוד בעידן התקשורתי הנוכחי. חשיבות ההסברה בפעילות הצבאית המסורתית – המפקד כמסביר; 'צלף' או 'צלם'?;
בהרצאתו מספר כתרי על חוויות מהתנסות אישית במהלך שנתיים של פעילות דוברותית אינטנסיבית, בזירה סבוכה ותובענית, לרבות הצגת מקרי-מבחן מאתגרים…
רון כתרי כיהן במשך 17 שנים כמנהלם של 4,000 תלמידים בביה"ס הריאלי העברי בחיפה, מגן עד י"ב. הוא ישתף מניסיונו בהתמודדות עם אתגרים מגוונים: ערכים בחינוך; מקומם של המורים וחשיבות הכשרתם ופיתוחם; משקלו של ה-בית בחינוך, כיצד מקדמים חינוך למצוינות – ערכית ואקדמית – ועוד.
בהרצאה יידונו גם השפעת העולם המודרני-וירטואלי על חינוך והוראה; מקומם של אתוסים ומיתוסים בעולם מורכב; מערכת החינוך הממסדית והחינוך הבלתי-פורמלי; להעניק "חכה" או "דגים" – הוראת ידע או כישורי למידה? היש מקום לחינוך ערכי בעידן הפוסט-מודרני, המקדש הישגיות?