
דליה שימקו
מרצה בנושאים: השראה, מוטיבציה, מצוינות והעצמה
לירון ברייר דצינגר היא אמנית, צלמת, מרצה.
מפתחת ומנחה סדנאות צילום לילדות, ילדים ונוער. פוטותרפיסטית ובעלת תואר ראשון באומנות.
"במקום שבו נעלמו מילותיה של סבתי, נכנסה המצלמה וחיברה בינינו"
לפני שלוש שנים נפטרה סבתי, פרידה, בגיל 96. היא הייתה זו שפתחה לי את הדלת לעולם הצילום, כשהעניקה לי בגיל 23 את המצלמה של סבי. בשנים האחרונות לחייה, צללתי לתוך עולמה ההולך ומצטמצם. צילמתי אותה בסטילס ובווידאו, וניסיתי לפענח את דמותה יוצאת הדופן דרך דיאלוג נשי, אישי ובין דורי. בשנים אלה גיליתי, שהזקנה מכילה בתוכה חלקים קשים מנשוא, אך לצידם שזורים רגעי חסד מלאים בתבונה, חוכמה וניסיון חיים. במסע הפרידה מסבתי, לצד הכאב והפחד, זכיתי להכיר את הכוח האנושי, העצום, הטמון בתהליך זה.
בהרצאה ״פרידה״ אני שוזרת בין התהליך האישי שעברתי, יחד עם סבתי לבין תובנות רחבות יותר, שנגלו לי, על היחס של החברה לזיקנה, חוכמה נשית ותהליכי פרידה מאדם אהוב.
תערוכת הצילומים תוצג ביוני 2022 בגלריה, מקום לאמנות, בתל אביב.
אוצר: יאיר ברק
סיפור אישי ואומנותי, אמיץ ומעורר השראה.
"חוסר עניין לציבור" הוא מסעה האישי והאמנותי של ברייר, מסע שהתגבש לתערוכת צילומים העוסקת בחוויה שחוותה בילדותה – פגיעה מינית. ברייר מציגה, בעזרת המצלמה, את העובדה כי אלימות מינית היא תופעה שקשורה לכולנו ולכל אחד ואחת מאיתנו יש תפקיד ביצירת שינוי – כי לציבור דווקא יש עניין.
מרצה בנושאים: השראה, מוטיבציה, מצוינות והעצמה
מרצה בנושאים: הרצאות לנשים, השראה, יום הזיכרון לשואה ולגבורה
מרצה בנושאים: השראה, חודש הגאווה, חזרה ללימודים ולבתי ספר
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הרצאות לנשים, השראה
מרצה בנושאים: השראה
מרצה בנושאים: הרצאות לנשים, השראה, כלכלה, עסקים ומנהיגות
מרצה בנושאים: השראה
מרצה בנושאים: הרצאות להורים, הרצאות לנשים, השראה
מרצה בנושאים: השראה, חגים ומועדים, צילום
מרצה בנושאים: השראה, צחוק והומור
מרצה בנושאים: אוכל, בריאות, ספורט ותזונה, הרצאות לנשים
מרצה בנושאים: השראה
מרצה בנושאים: השראה, כלכלה, עסקים ומנהיגות, מוטיבציה, מצוינות והעצמה
מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים, יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים
מרצה בנושאים: השראה, ספרות אמנות ויצירה