ד"ר מאיה רוזמן

קורות חיים
מומחית לתזונה ודיאטה, מגישת פינה קבועה בתכנית הכלכלית ערוץ 12, קשת, ותכנית רדיו שבועית ב-103FM.
בעלת תואר שלישי מהאוניברסיטה העברית בירושלים בתזונה, ביולוגיה מולקולרית וגנטיקה, תואר שני בביוכימיה ותזונת האדם ותואר ראשון בתזונת האדם. מוסמכת כמאמנת אישית וקבוצתית מהאוניברסיטה העברית. מדריכה מוסמכת לפעילות אירובית ועיצוב הגוף מטעם המדרשה לתרבות הגוף אמריקה – ישראל. מרצה במכון ויצמן וכן בכנסים, סדנאות וימי עיון. רוזמן מנהלת קליניקה פרטית עם ותק של למעלה מ-25 שנה בתחומי דיאטות וטיפול בסכרת, כולסטרול, כאבי בטן, רגישות לחלב ועוד ועוד
מעוניינים לראות עוד? הקליקו לצפייה בהרצאות מענייניות נוספות
הרצאות מבוקשות
- מהתאוריה לצלחת בתקופת הקורונה. או - עושים סדר בסגר: מיתוסים בתזונה ודיאטה
- האחריות שלנו-הבריאות שלהם
- אוסף הטיפים הגדול לשיפור הבריאות והדיאטה
- חמישים זה פלוס - תזונה בגיל 50 ומעלה
- פינת השפיות והבריאות
נפגשים עם דוקטור מאיה רוזמן, תזונאית קלינית, בעלת פינה שבועית ב"תכנית חיסכון" ותכנית רדיו שבועית ב- 103FM, להרצאה מעוררת תאבון בנושא תזונה בריאה ונכונה. מה בריא לאכול וממה כדאי להימנע? כיצד יש לבדוק מוצרים לפני קנייה? על צירופי מזון, ויטמינים חשובים, קפה וקפאין, ממתיקים מלאכותיים, שליטה על תיאבון, טיפים ותפריטים. בסוף המפגש נצא כולנו עם ידע רב לצד כלים מעשיים לחיים בריאים יותר.
הכל על תזונת ילדים תזונת הילדות משפיעה על בריאותנו כמבוגרים. מה ילדים צריכים לאכול על בסיס יומי ועל מה כדאי לוותר? האם חטיפי הבריאות באמת בריאים? מהי ארוחת בוקר בריאה ומהי ארוחת צהריים שמספקת את כל דרישות הגוף? מה לשים להם בסנדביץ? האם "פאסט פוד" הוא בהכרח "ג'אנק-פוד"? על כל אלו ועוד, וגם כמה מילים על תפקידנו כאחראיים הבלעדיים לבריאות ילדינו.
אנחנו עובדות קשה, מגדלות ילדים, נמצאות הרבה במטבח, וגם נדרשות להיראות מטופחות, להתגבר על פיתויים, ולפנות זמן לפעילות גופנית. איך אפשר לרזות בקלות וגם לשמור על ההישג לאורך זמן? כיצד לספק לגוף את כל מה שהוא צריך, ואיך לשמור באמצעות תזונה על עור פנים בריא וקורן? כל הטבלאות, הדוגמאות והתפריטים!
בהרצאה זו תדון ד"ר רוזמן בנושאים רבים, כגון: על אילו עקרונות תזונתיים נקפיד במיוחד בגיל 50, אילו מזונות גורמים לנו לעייפות, מה ישפר את הזיכרון, איך נקל על העיכול והאם באמת דרושים לנו תוספי מזון? בעזרת דוגמאות תפריטים נבדוק איך אפשר להוריד את הכולסטרול בדרכים תזונתיות ואפילו איך אפשר לשלב חמאה וגבינה צהובה בתפריט להפחתת שומני דם. נבדוק גם איך אפשר למנוע בקלות "בריחת סידן".
טיפים שיעזרו לנו לעבור את התקופה הנוכחית.
בימים נוראיים אלו, עוברים כולנו את התקופה הקשה ביותר, הקשה מכל מה שהכרנו וידענו.
הסטרס מכביד ומשתק, ולפעמים משפיע על התיאבון – דיכוי החשק לאכול או ההיפך – אכילה מכל הבא לייד. האם זה באמת עוזר לנו או ליקירינו בפתרון הבעיה? ברור שלא, אולי ההיפך.
בהרצאה זו נדבר גם על קפה, על לחם, על איזה מאכלים משפיעים באמת על יצור הסרוטונין במוח שלנו? איזה ויטמינים חשובים בזמן סטרס?
מה כדאי לשלב ומה להוציא לחלוטין מהתפריט? וניתן דוגמאות לתפריטים מאוזנים ותפריטים שיכולים להפחית את התיאבון לנשנושים מיותרים.
ההרצאה מתאימה לכל מי שמחפש את הפינה השפוייה ורוצה להתנתק לשעה קלה מהחדשות הרעות.
לקוחות ממליצים
" ד"ר מאיה רוזמן הנפלאה הגיעה בזמן, מוכנה, סחפה את הקהל, נתנה הרצאה יישומית ועניינית, המשובים של הקהל היו נהדרים!
תודה! "