מיכל דליות מרצה

מיכל דליות

מיכל דליות - מרכז המרצים לישראל
עברית זום

קורות חיים

מיכל דליות הינה אשת חינוך, מגשרת, יועצת משפחתית ומומחית בכל הקשור למערכות יחסים במעגלי חיים שונים: בין אדם לחברו, בין אדם לעצמו, בבית, בעבודה ובקהילה. מיכל הינה אשת עסקים מצליחה ואשת תקשורת, המנהלת את מרכז מיכל דליות, הגוף המוביל להדרכת הורים, הכשרת מדריכות הורים והרצאות בארץ ובעולם. לאחרונה הגשימה מיכל חלום נוסף כמרצה בפרויקט TED הנכסף, והיא כובשת שיאים חדשים וחולמת על נוספים להשיג.

הרצאותיה של מיכל יכולות להבנות לפני צרכי המזמין, הן עומדות כל אחת בפני עצמה, אך גם נבנות כסידרה, נדבך על נדבך, כתהליך מעצים ומשנה חיים.

בהרצאות מיכל דוחה מיתוסים, מגלה מצבים ייחודיים (סינדרום הנדנדה, סינדרום ידית הדלת, הבדלי אישיות בגלל מערך משפחתי ועוד…), מפשטת רעיונות פילוסופיים לכלים מציאותיים, מאפשרת לשומעים אותה הרחבת דעת ויצירת אווירה טובה יותר במעגלי חייהם.

 

 

הרצאות מבוקשות

למרות האהבה הרבה שלכם לילדיכם, ההשקעה ומתן הבחירה, אתם חשים אשמה ומתמודדים עם התחצפות וחוסר שיתוף פעולה מצד הילדים. איך זה שמשקיעים כל כך הרבה ובכל זאת מרגישים אשמים? השינויים שחלו בשנים האחרונות מעוררים בכם חרדה וצורך עמוק לגונן על הילדים ומאידך אתם מצפים מהם לעצמאות ואחריות. בואו ללמוד איך להגן על הילדים, להכין אותם לעולם החדש, להיות יעילים בהורותכם, להחזיר לכם שליטה וגם לשמור על יחסים טובים והנאה משותפת.

בנימה אישית, נוגעת וחשופה, ובאופן מעורר השראה, תפרוס מיכל את דרכה – מסטודנטית, דרך הקמת משפחה עם ארבעה ילדים ובניית קריירה, פריצת הדרך הגדולה כמנחת "סופר נני" וההסתגלות להצלחה המאתגרת ועד היום, כאשת עסקים מצליחה ואשת תקשורת המנהלת את מרכז מיכל דליות. לאחרונה הגשימה מיכל חלום נוסף כמרצה בפרויקט TED הנכסף, והיא כובשת שיאים חדשים וחולמת על נוספים להשיג. הרצאת חובה לכל אישה, אם, סבתא ואשת קריירה באשר היא, בה תספר מיכל על השפעת היותה בת אחת בין שלושה אחים בנים, הורות לארבעה, על המחיר והרווח בהיותה אשת תקשורת, איך מגייסים בן זוג וילדים לעשייה של שליחות, למה היא סטודנטית נצחית ואיך, עם כל זה, מנהלים חברה משגשגת.

ילדים שומעים הכל אבל מבינים אחרת. ילדים רואים הכל ומסיקים מסקנות מרחיקות לכת. על מה הם חושבים כששומעים שיחה של מבוגרים על "אין לי ארץ אחרת"? מה הם מרגישים כשאבא שלהם לא מרשה להם לשחק עם חבר מסוים כי הוא בוגד? ילדים לא מבינים פוליטיקה, ילדים לא רואים את התמונה בשלמותה ולכן ילדים נלחצים. אנחנו כבר רגילים לתקופות של "אי – ודאות" והפעם היא מבלבלת יותר, דרמתית מאד, מפחידה לא רק את ילדי עוטף עזה אלא את ילדינו כולם. אז איך ילדים חושבים? איך מעבירים להם את האני מאמין שלנו בלי לגרום להם לפחד? מה עונים לשאלות שלהם, בגילאים שונים? עד כמה חושפים אותם למציאות של היום? את כל הידע, התובנות והכלים האלה תספק לכם מיכל דליות בהרצאתה.

 

ושוב רעדה המדינה בעקבות התאבדות של נער שסבל מחרם והתעללות רגשית של חבריו. הנושא בוער וחשוב ויש בידנו לעזור לילדים אחרים החווים דברים דומים. זאת נעשה על ידי הגברת המודעות שלנו, המבוגרים. החרם מהווה נשק אכזרי ורב עוצמה בעולם הילדים. הוא מתרחש לרוב ללא התראה, ללא סיבה אמיתית, מייצר חרדה וחוסר וודאות לגבי האם ומתי יסתיים. מבוגרים רבים נושאים איתם זיכרונות טראומטיים מחרמות בילדות, ואין פלא שהנושא מעסיק הורים ואנשי חינוך ללא הפסקה. בשנים האחרונות הפך עידן הרשתות החברתיות את ההתמודדות עם תופעת החרם לקשה עוד יותר עבור המוחרם, שכן הרשת מאפשרת לחרם לחרוג ממסגרת הכיתה והלימודים אל המרחב הפיזי של חייו האישיים של התלמיד (מחשב, פלאפון) ולאורך כל שעות היממה. בואו להבין למה ילדים מארגנים חרם, פניו הרבות של החרם ואיך הוא בא לידי ביטוי בגילאים שונים, מה לעשות וגם מאד חשוב לדעת מה לא לעשות? את כל הידע, התובנות והכלים האלה תספק לכם מיכל דליות בהרצאתה.

למרות האהבה הרבה לילדים, ההשקעה ומתן הבחירה, הורים חשים אשמה ומתמודדים עם התחצפות וחוסר שיתוף פעולה מצד הילדים. איך זה שמשקיעים כל כך הרבה ובכל זאת מרגישים אשמים? איך קרה שהשינויים שחלו בשנים האחרונות מעוררים במבוגרים חרדה וצורך עמוק לגונן על הילדים ומאידך מצפים מהם לעצמאות ואחריות. בואו ללמוד איך להגן על הילדים וגם להכין אותם לעולם החדש, להיות יעילים בהורות, להחזיר שליטה וגם לשמור על יחסים טובים והנאה משותפת.

אם היו אומרים לכם שבידיכם מופקד פוטנציאל ההצלחה של ילדיכם, לא הייתם עושים עם זה משהו? ברור שכן! איך יוצרים מוטיבציות פנימיות אצל ילדים, איך בונים בטחון עצמי ואיך מובילים את הילדים להצלחות? מיכל דליות יצאה לפגוש הורים שעשו את זה וגידלו ילדים פורצי דרך ומעוררי השראה: הכדורגלן ערן זהבי ומדענית המחשב ד"ר קירה רדינסקי. היזמית החברתית עדי אלשטולר ומפקד סיירת מטכ"ל לשעבר אורי גורדין. המוזיקאי והיוצר עידן רייכל ומנכ"לית פייסבוק עדי סופר-תאני ועוד. הרצאה בעקבות רב המכר "המתכון לגידול ילדים מוצלחים".

נדמה שהמסכים השתלטו על הבית ועל חיי הילדים והורים מוצאים עצמכם רבים עם ילדיהם על זה כל יום, כמעט כל היום. הם חוששים ודואגים, ולעיתים בצדק. העולם הדיגיטאלי מציב בפני הילדים אתגרים ובפני ההורים התמודדויות חדשות. כמה זמן זה בסדר? מה עושים? האם אוסרים וכיצד? סוגיות, דילמות וגם תשובות.

 

ההרצאה תעסוק בפסיכולוגיה של המתבגרים, השינויים הגופניים והרגשיים שעוברים עליהם, התפתחות מינית, התפתחות אינטלקטואלית, ואיך כל השינויים הללו משפיעים על ההתנהגות של המתבגרים. בקושי בן 12 וכבר מתחצף, יורד בלימודים, נעדר מהבית. רק בת 13 וכבר מסתגרת בחדר, סובלת ממצבי רוח אשר משפיעים על כל בני הבית ורבה ומתווכחת על כל נושא. הכרות עם הצרכים המיוחדים של המתבגרים ודרכים להתמודדויות יום יומיות כדי לשפר את האווירה בבית ולחדש יחסי קירבה וידידות איתם.

מדוע הילד מתעקש, מנדנד ואינו מציית? למה הוא יוצר פרובוקציה אפילו אם יודע שייענש? הבנת ההתנהגויות של הילדים והדרכים להגיע לידי שיתוף פעולה ואוירה נעימה בבית. האם העונש טוב? האם הוא עוזר? ומה אפשר לעשות כדי שהילדים יכבדו את הוריהם. מתאים גם לסגלי חינוך

 

עבודה ומשפחה הם שני המרכיבים החשובים ביותר בחייו של האדם הפוסט-מודרני, והינן הדרכים העיקריות באמצעותן רוב האנשים חותרים למימוש עצמי. אך מה עושים כאשר עולם העבודה מתנגש עם עולם המשפחה? כשהאני מתנגש עם האחר? איך לא נחוש קונפליקט ואשמה ואיך נצליח לקבל החלטות הוריות משותפות למרות השונות בינינו. כל התשובות בהרצאה.

האם אנחנו, אמא ואבא, אמורים לחשוב אותו דבר ולהסכים על הכל? ומה לעשות כשכל אחד חושב אחרת? האם אותו שדכן סודי שהביא לזוגיות שלנו עוזר, או אולי מחבל, בזוגיות ההורית שלנו? מדוע כמעט ולא רבנו כבני זוג אבל אנחנו ממש לא מסכימים בינינו כהורים? בואו להכיר את המאחד והשונה בין בני הזוג ולדעת לבנות דרך משותפת למסלול זוגי-הורי מכבד, ובעיקר יעיל, בגידול הילדים ובחיים המשותפים.

ילד עם צרכים מיוחדים מעלה סוגיות, קשיים ואתגרים מיוחדים. ניהול משפחה עם ילד מיוחד הינה משימה לאורך כל החיים. כיצד משפיעה משימה זו על האחים?  עד כמה לדרוש מהם או לגונן עליהם? מתי נפצה ולמה נצפה? מענה להתלבטויות לגיטימיות של ההורים לילדים עם צרכים מיוחדים.

 

  • תהליך ההתפתחות האנושי מורכב ממעברים ושינויים, אשר בחלקם צפויים וידועים מראש ובחלקם בלתי צפויים. בכל מעבר קיימת תקופה של אי וודאות, הטומנת בחובה מחד פוטנציאל לשיפור והתקדמות, ומאידך סיכון למשבר. יכולת הילד להתמודד עם משבר באופן יעיל, תלויה בבשלות ובמוכנות שלו ובמסרים, הגלויים והנסתרים, הנאמרים על ידי הוריו. ההרצאה תעסוק בהבנת המעבר ותתן להורים כלים להקל על הילד.  מתאים גם לסגלי חינוך

יצירת שינוי בחיים ובמשפחה מתחיל ברעיון שכדאי לבדוק את תבניות החשיבה שלנו. מהו ההיגיון הפרטי של כל אחד מאיתנו וכיצד הוא נבנה? האם יש לנו שליטה על אירועי חיינו? למה יש בינינו חילוקי דעות? האם אני צודק/ת או הזולת? איך להתמודד עם השוני בין בני המשפחה, החברים לעבודה והחברים לחיים כדי להימנע מכעסים ולהנעים את חיי היום יום.

חודשיים של חופש זה לא פשוט. האם מגבילים בחופש, ואם כן איך וכמה? איך שורדים את חופשת הקיץ ואת תקופת החגים בהן ארוחות משפחתיות וזמן משפחתי רב? זה הרי יכול להיות בילוי נפלא, אך זו עלולה להיות חוויה עצובה, מאכזבת וזרז למריבות. אז מה עושים? איך מתכננים ומכינים את הילדים. למה לצפות ועל מה לוותר?

כאשר הסבים והסבתות פנויים מהאחריות היומיומית שליוותה אותם בשנות עבודתם, יש מקום בו יוכלו לתרום, להועיל, להוסיף, לגשר ולהוביל. בהרצאה נכיר את ההורים של היום וגם את הילדים של היום. נבין את התנהגויותיהם, נתוודע לצרכים המיוחדים והשונים אנשי העידן הפוסט-מודרני ונראה כיצד בני ובנות הדור השלישי יכולים להיכנס לתמונה כדמויות תומכות, מובילות ומקדמות.

אנחנו נמצאים בתקופה ייחודית ושונה בה שולטת שיגרה חדשה שלכל הדעות אינה שגרתית. קיימת אי ודאות והבית הפך למעין סיר לחץ.
איך משמרים מסגרת, איך מרחיקים ממסכים, מתי ומה מגבילים ומתי ומה מאפשרים? איך מגיעים להסכמות עם הילדים ועם בני הזוג? איך מתכוננים לחזרה לשגרה? חזרה למסגרות הלימודים והעבודה בעידן של אי ודאות. איך משמרים זוגיות כששני בני הזוג לעיתים נמצאים עובדים וחיים 24/7 יחד? איך מתארגנים בחיים עם כל ך הרבה אי ודאות. על זאת ועוד בהרצאה.

בימים אלו ובימים שיבואו מחכים לנו מצבים של פחד, בהלה, חוסר יציבות, סיר לחץ משפחתי וילדים שמגיבים באופנים שונים בעקבות המאורעות הטראומטיים שעברו על המדינה, וכל אלה מצריכים מאיתנו חוסן וכלים להתמודדות. מהו חוסן? איך מפתחים אותו? עד כמה ניתן להעצים אותו בתקופה זו גם בנו, המבוגרים, ובוודאי בילדינו. מה לספר לילדים ומה לא? עד כמה לשתף אותם ואם כן – איך לעשות זאת מבלי לייצר פחדים חדשים.

איך נדע שלילדינו יש כוחות ואיך נעצים אותם? בהרצאתה, תלמד אתכם מיכל "לגלות את הילדים" ואת עוצמתם. לדבר כך שנשמור על כבודם וגם על נפשם. כלים להעצמת הערך העצמי והבטחון העצמי של הילדים (וגם שלנו)  ויצירת מרחב מוגן במוקד שליטה פנימי

 

 

 

order lecture by - מיכל דליות