מיכל סנונית

קורות חיים
מיכל סנונית, בת קיבוץ עין-החורש וחברת קיבוץ במשך 20 שנה. למדה באוניברסיטת תל-אביב ספרות עברית ותולדות התיאטרון. הייתה עיתונאית ב"על-המשמר", ערכה את מוספו השבועי "חותם" 1976-1980 . מתגוררת בתל-אביב. מקיימת הרצאות בנושאי ספרות ומקיימת מפגשי סופר בבתי-ספר, מתנ"סים וקהלים שונים, מבוגרים וילדים. פרס בינלאומי לספרות ילדים מקום ראשון – ז'נבה 1993 . פרס הנשיא ומשרד החינוך – מקסיקו 2006, סופרת חובה בתכנית הלימודים. פרס ראש הממשלה – ישראל 2005. ספרה "צפור הנפש" זכה לתהודה בינלאומית חסרת תקדים. תורגם ל-48 שפות והועלה, בעקבות הספר, על בימות שונות בעולם כיצירת מחול ותיאטרון וזכה למגוון איורים דיגיטליים ומודפסים. ברוב הארצות הספר אינו מכוון לילדים ונכלל בין ספרי ה"ניו-אייג'" פילוסופיה וספרי "כל גיל" (כמו הנסיך הקטן, העץ הנדיב אליסה בארץ הפלאות, כדברי הביקורות בחו"ל). מוזמנת להרצאות בירידי ספרים וכנסים בינלאומיים. פרסמה עד כה 13 ספרי שירה ו-29 ספרי ילדים.
הרצאות מבוקשות
- "מבט ממעוף צפור"
- ציוני דרך בספרות הילדים בארץ
- בין ציטוט לציתות
- אני מרגיש משמע אני קיים
מה יכולה צפור אחת קטנה לחולל בנפשם של כל כך הרבה קוראים. על מכתבים, תגובות, שאלות ותובנות של בני כל הגילים לספר אחד תמים שפילס לעצמו דרך ללבבות כה רבים
ממרים ילן שטקליס, ע. הלל, יהודה אטלס ועד "צפור הנפש".
מה בין השפעות, דו-שיח, או להבדיל, חיקוי וגניבה ספרותית. ההרצאה מטובלת בדוגמאות מן הספרות הישראלית (בין אלתרמן לאלכסנדר פן, מניין וממי לקחה לאה גולדברג את סיפורה דירה להשכיר) ומהספרות והשירה העולמית (וולט ויטמן, שימבורסקה). בדוגמאות המובאות יש לא מעט פיקנטריה בפני עצמה.
השירה כאמצעי למפגש הקורא עם עצמו. ככל שהסופר/משורר יותר אישי ואינטימי בכתיבתו, כן הופכת היצירה לאוניברסלית יותר ונוגעת בכל אדם. לשמחה ולאושר, ליגון ולצער, לאכזבה, לקנאה ולאהבה – אין גיאוגרפיה ואין גבולות. השיר הוא הנפש. הנפש היא כל אדם.
למה כדאי להזמין הרצאה של מיכל סנונית
בהרצאותיה של מיכל סנונית מתקיים מעין דו-שיח בינה לבין הקהל. הקהל הוא נותן ההשראה גם אם הנושא נקבע, כמובן, מראש. כפי שאומרת מיכל: אני מביטה בקהל וקופצת למים. השאר כבר קורה מעצמו. כמו במוסיקה: אתה נאמן ליצירה אבל האלתורים חשובים לא פחות.
מרצים שאולי יעניינו אותך