
ירון דקל הוא עיתונאי מזה ארבעה עשורים, שמילא תפקידי מפתח בתקשורת הישראלית. כתב ופרשן פוליטי בכלי התקשורת המובילים בישראל, שליח הטלוויזיה בוושינגטון במשך חמש שנים, מגיש התוכנית הפוליטית המובילה ״הכול דיבורים״ בקול ישראל, ומגיש ברדיו ובטלוויזיה. פרשן שסיקר 14 מערכות בחירות, שמונה ראשי ממשלה ויותר משלושה עשורים של טלטלות פוליטיות וחברתיות. בעברו מפקד גלי צה״ל, ועד לאחרונה ראש משלחת הסוכנות היהודית בקנדה.
זוכה פרס סוקולוב לתקשורת.
ממרום ארבעה עשורים של סיקור החברה והפוליטיקה הישראלית, ובזכות טביעת עין חדה לשינויים שעברו עליהן, דקל לוקח את הקהל אל מאחורי הקלעים של האירועים וההחלטות שעיצבו את ישראל. בסיפורים אישיים, בתובנות עיתונאיות ובמפגשים בלתי אמצעיים עם ההיסטוריה, הוא משתף את מאזיניו בצמתים שבהם נכח, באירועים שסיקר ובאנשים שפגש. מבחירתו הראשונה של נתניהו לראשות הממשלה ועד לראיון האחרון עם יצחק רבין, עשר דקות לפני הרצח; מהדרמות הפוליטיות שמאחורי הקלעים ועד לשינויים העמוקים בחברה הישראלית.
ירון דקל גדל בקריית אונו, ולא מעט בזכות היותו ראש גדוד בשבט הצופים המקומי, שבט ״און״, התקבל לשירות בגלי צה״ל. משם המשיך לקריירה עיתונאית ענפה ברדיו ובטלוויזיה. הוא חתן פרס בני ברית לסיקור העולם היהודי, על סדרת כתבות שיצר בנושא הזהות היהודית של יהודי ארצות הברית. כמו כן, יצר את הסדרה הדוקומנטרית ״The Israelis״, ששודרה בערוץ הראשון ועקבה אחר ישראלים שהיגרו לארצות הברית ולקנדה.
בחמש שנותיו כראש משלחת הסוכנות היהודית בקנדה, היה דקל עד מקרוב לעלייה המדאיגה באנטישמיות ולמצוקה שאליה נקלעו יהודי קנדה בעקבות 7 באוקטובר. מתוך היכרות אישית עם קהילות יהודיות ברחבי המדינה, הוא מביא מבט מורכב על מערכת היחסים שבין ישראל ליהדות התפוצות: על החיבור העמוק לישראל, על המתחים והביקורת, ועל האתגרים וההזדמנויות לעתיד הקשר בין הקהילות.
שלוש שנים של טלטלה — ולאן מכאן?
איך הגענו לכאן, ומה צפוי לישראל עכשיו?
האם אפשר לעצור את הגל, ומה תפקידה של ישראל?
שלושים שנה ששינו את ישראל — והובילו אותנו לרגע הזה.
הפוליטיקה הישראלית ותמורותיה מאז רצח ראש הממשלה ועד ימינו.


מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הרצאות מעוררות השראה

מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הרצאות מעוררות השראה, יום ירושלים

מרצה בנושאים: הרצאות אונליין, הרצאות היסטוריה, הרצאות להורים

מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת

מרצה בנושאים: הגיל השלישי, חגים ומועדים, חזרה ללימודים ולבתי ספר

מרצה בנושאים: הרצאות אונליין, הרצאות להורים, הרצאות על AI ובינה מלאכותית

מרצה בנושאים: אלופים למרות הכל, הרצאות אונליין, הרצאות חנוכה ומנהגי חנוכה

מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הרצאות מעוררות השראה, ספרות אמנות ויצירה


מרצה בנושאים: אוכל, אקטואליה ותקשורת, בריאות, ספורט ותזונה

מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת, הנחיית אירועים, הרצאות אונליין

מרצה בנושאים: הרצאות אונליין, הרצאות חנוכה ומנהגי חנוכה, הרצאות לנשים

מרצה בנושאים: בריאות, הגיל השלישי, מרצים לחוגי בית

מרצה בנושאים: אקטואליה ותקשורת
לידיעתך, אתר זה עושה שימוש בקבצי Cookies לצורכי תפעול, ניתוח ושיווק. המשך גלישה באתר מהווה הסכמה לשימוש זה. למידע נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.